Амераукана

кокошки АМЕРАУКАНА

кокошки аракуана

АМЕРАУКАНА

Разграничаването на Ameraukana с други породи пилета е съвсем просто. Тази птица, която се отглежда за получаване на яйца с оригиналния цвят, се характеризира с гъсто оперение и изразени мустаци, стърчащи от двете страни на човката. Ameraukana се откроява на фона на роднини с развити крила, а петелът от тази порода е агресивен към собствениците и женските.

 

История и описание на породата Амерукана се появява през 70-те години на миналия век, като кръстосва араукани с американски породи пилета. Официално този вид домашни птици е вписан в съответните регистри през 1984 г.

Породата Ameraukan няма нито един цвят, който отличава тези кокошки от фона на роднините. Разпределете 8 разновидности на домашните птици, които се различават помежду си по сянката на оперението .

 

 Популярността на Ameraukana сред фермерите се състои от два компонента: повишено производство на яйца и необичаен вкус на месо. Породата се характеризира с непретенциозност по отношение на грижите и способността да живее в северните райони. Яйцата на тези пилета имат най-различни цветове, поради което тези птици се наричат "Великден".

 

Външен вид на Ameraucana Тази порода е класифицирана в 8 вида според цвета на оперението. Също в рода Ameraukana има представители на джуджета, известни като bentamiki. Основният признак на тези домашни птици е наличието на ясно изразени мустаци, които крият малка глава. Тази функция придава на пилетата аристократичен вид.  

Характерните особености на Ameraukana включват следното:

Оттенъкът на яйцата варира от зелено до синьо, в редки случаи - розово.

Производителност на птиците

Ameraukan се отглежда, за да получи необичайно на вкус месо и ярки яйца, които са в търсенето. Пилетата от тази порода „не обичат“, за да излюпват пилета. За една година възрастните женски са в състояние да снасят до 210-250 яйца, чието тегло средно е 65 грама.

Порода характер

Петела от тази порода се отличават с агресивно поведение, показващи собствения си характер по отношение на собствениците и кокошките. Затова мъжете се препоръчват да се държат в отделни заграждения. Тази птица се характеризира с любопитство, във връзка с което женските са постоянно в движение, търсейки нещо интересно. 

Основните плюсове и минуси 

Пилетата от породата Амераукан имат следните предимства: 

цветни яйца; оригинално месо на вкус; повишена издръжливост; способност за живот в студен и горещ климат; висока производителност; ниски хранителни изисквания; наличието на имунитет към общи заболявания; жизнеспособни пилета.  

 Основният недостатък на тези пилета е естеството на птиците. Мъжките се характеризират с повишена агресивност, а женските не излюпват яйца.

 

Продавам яйца за мътене и пиленца целогодишно,в някой случай и големи птици

-оплодено яйце-2лв

-ново излюпено пиле-4лв.

-оформено пиле с ясен пол и оперение-15лв.

 


Маран

Франция

Съсекс

Англия
кокошки-тетра

Тетра

Унгария
кокошки-супер-харко

Супер харко

Унгария
кокошки-доминант кокошка

Доминант

Чехия